Gigabir İnternet Nedir?

Telkotürk Gigabit İnternet

Bir saniyede internetin maksimum hızına ulaştıran ve fiber optik kablolarla veri akışını sağlayan bir internet bağlantı türüdür gigabit internet. Telkotürk uzman görüşlerine göre ise gigabit internetin tanıtımı şu şekildedir: Gigabit geniş bant bağlantısı, saniyede 1 gigabit (Gbps), saniyede 1.000 megabit (Mbps) veya saniyede 1 milyon kilobit (Kbps) maksimum bağlantı hızı sunan bir internet hizmetidir.
Gigabir İnternet Nedir? - Telkotürk
Gigabir İnternet Nedir? - Telkotürk
Bağlantı hızının bu kadar yüksek olmasının birkaç kriterini aşağıda paylaşıyoruz.
  • Video akışı
  • Video oyunları
  • Sürükleyici medya
  • Birden fazla kullanıcı
  • Veri yedekleme
  • Büyük dosya indirmeleri
  • Grup video konferans barındırma
Son birkaç yıldır bu bağlantı hızı olmasına rağmen çok ciddi talep mevcuttur ve bu talep her geçen gün artarak devam etmektedir. Fiber optik kablolarla bağlantı sağlandığı için ülke genelinde alt yapı çalışmalarını hızlandıran ve büyük ölçüde tamamlayan Telkotürk, abonelerine gigabit internet hizmetini sunmaktadır. Yüksek hızlı boru hatlarının veri akışında önemini kavrayan birçok büyük şehir ve hatta kasaba bu tarz alt yapı çalışmalarını hızlandırdı. Telkotürk,  Türk Telekom ile gerçekleştirdiği arabağlantılar ile  300bin km üzerinde fiber ağı ile hızla müşterilerine ulaşıyor ve gigabit internet hizmetlerini uygun fiyatlar ile sunuyor.

Gigabit İnternetin Hızı Ne Kadar?

Birçok kullanıcının avantajlarını fark etmesiyle hızlıca giriş yaptığı gigabit, artan taleplerden de anlaşılacağı gibi diğer internet türlerine göre oldukça hızlı veri akışını sağlamaktadır. Bağlantıların çoğunun Mbps cinsinden ölçüldüğü günümüzde bir gigabit, 1.000 megabite eşittir. En büyük özelliği ise 40 katına kadar daha yüksek hızda veri sağlama özelliğine sahip olmasıdır. Daha önce çevirmeli bağlantı sayesinde saatlerce indirebileceğiniz bir videoyu gigabit bağlantı hızıyla saniyeler içinde indirebilirsiniz ve üstelik kalitesinde de hiçbir kayıp yaşamazsınız.
Gigabit İnternetin Hızı Ne Kadar? - Telkotürk
Gigabit İnternetin Hızı Ne Kadar? - Telkotürk
Yine de burada Telkotürk uzmanlarının verdiği ölçüyü baz alarak şöyle diyebiliriz: Bununla birlikte, bu yeni yüksek hızlı internet hizmetiyle, 1 Gbps’lik en yüksek hıza nadiren ulaşıldığını anlamak önemlidir, çünkü Telkotürk hesabınızı yönetmek için bant genişliğinin bir kısmını kullanır, veriler doğru yerlere yönlendirilir. Yine de, 940 Mbps’lik gerçek bir hız (veya çok yakın bir hız), internetinizin ne kadar hızlı olduğunu anlamanız konusunda sizi etkilemek için fazlasıyla yeterli ve en yoğun veri gerektiren uygulamaları kolaylıkla hallediyor.

Gigabit İnternet Nasıl Çalışır?

Bu kadar özellikli bir internetin nasıl çalıştığını merak ediyorsunuz değil mi? o halde hemen sizin merakınızı giderecek Telkotürk uzmanlarının görüşlerini aktaralım. Fiber optik hatlarla en verimli şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Diğer birçok internet hizmeti daha yüksek indirme hızlarına ancak daha yavaş yükleme hızlarına sahiptir. Gigabit hızlarla, yüklemeler ve indirmeler çok daha hızlıdır. Bu, evinizde bir sunucu kurabileceğiniz ve videoları akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarınıza aktarabileceğiniz anlamına gelir.
Gigabit İnternet Nasıl Çalışır? - Telkotürk
Gigabit İnternet Nasıl Çalışır? - Telkotürk
Gigabit internet, Wi-Fi üzerinden iyi çalışabilse de, doğrudan bir bilgisayara takılı bir gigabit ethernet kablosuyla kablolu bağlantı olarak en hızlı şekilde çalışır. Gördüğünüz gibi evinizde sunucu kullanmaya kadar birçok avantajı mevcuttur. Sizler de gigabit internet kullanmak istiyorsanız hemen Telkotürk ile iletişime geçebilirsiniz.

Gigabitin Faydaları Nelerdir?

Mükkemel hızda veri akışını sağlayan gigabit internetin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Uzmanlarımız görüşlerini size aktararak bu başlığı da noktalamış olalım. Fiber optik kablolar, kullanıcılara en iyi ağ hızlarını ve en yüksek bant genişliğini sağlayarak, büyük miktarda verinin ışık hızında iletilmesini sağlar.

Birden fazla kullanıcı için destek

Ev interneti genellikle tüm aile tarafından iş, ev ödevi, oyun, Netflix veya Hulu gibi platformlarda video akışı, sosyal medyada gezinme ve çok daha fazlası için kullanılır.

Geliştirilmiş hizmet güvenilirliği

Gigabit internet hizmeti, genellikle bakır tellerden daha dayanıklı olan camdan yapılmış fiber optik kablolar kullandığından, geleneksel bağlantılardan daha fazla güvenilirlik sağlar.
Gigabitin Faydaları Nelerdir? - Telkotürk
Gigabitin Faydaları Nelerdir? - Telkotürk
Bakır teller yaklaşık 25 libre basınca dayanabilirken, fiber optik bağlantılar 100 ila 200 libre basınca dayanabilir, bu da hasara ve hizmet kesintisine daha az eğilimli oldukları anlamına gelir.

Gigabit İnternetin Farkı Nedir?

Elbette bu kadar hızlı veri akışı sağlayan interneti diğerlerinden ayıran birçok farkı vardır. Bazılarını sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu hızlar, 100 Mbps’lik ortalama geniş bant hızından 10 kat daha hızlıdır ve tam HD bir filmi yalnızca birkaç dakikada indirmenize, büyük dosyaları saniyeler içinde yüklemenize, ultra HD videolar yayınlamanıza ve daha pek çok şeye olanak tanır.
Gigabit İnternetin Farkı Nedir? - Telkotürk
Gigabit İnternetin Farkı Nedir? - Telkotürk
Yükleme ve indirme hızınız ne kadar yüksek olursa, internet deneyiminiz o kadar iyi olur.

Gigabit İnternet Diğerlerinden İyi mi?

Bu kadar övdüğünüz gigabit internet diğerlerinden iyi midir? dediğinizi duyar gibiyim. Olmaz mı! Yavaş bir ev ağınız varsa, Gigabit internet harika, ancak ev ağınız bu hızları kaldıramıyorsa, faydasını göremezsiniz.
Gigabit İnternet Diğerlerinden İyi mi? - Telkotürk
Gigabit İnternet Diğerlerinden İyi mi? - Telkotürk
Geçiş yaptığınızda Telkotürk’ten gigabit özellikli bir yönlendirici ve modem almalısınız.

Telkotürk İletişim

Gigabit internetin hızıyla uçmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kısa sürede alt yapınızı gigabit internete uyumlu olarak modernize edecek teknik ekibimiz, internetinizin maksimum hızda çalışmasını sağlar.


Haber (Haber24) | AK SEO (akblog.net)

1 Yorumlar

  1. Telkotürk, Türk Telekom ile gerçekleştirdiği arabağlantılar ile 300bin km üzerinde fiber ağı ile hızla müşterilerine ulaşıyor ve gigabit internet hizmetlerini uygun fiyatlar ile sunuyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski