Selçuk Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar Kimdir? Haberleri

Selçuk Bayraktar, Türk mühendis, girişimci ve savunma sanayii uzmanıdır. 1979 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğrenimini Ankara Fen Lisesi'nde tamamladıktan sonra, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktora derecelerini de aldı.

Bayraktar, insansız hava araçları (İHA) üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. İlk İHA tasarımını 2004 yılında gerçekleştirdi. 2006 yılında Baykar Savunma şirketini kurarak İHA'ların seri üretimine başladı. Baykar Savunma, 2016 yılında Türkiye'nin ilk yerli İHA'sı olan Bayraktar TB2'yi geliştirdi ve seri üretimine başladı. Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Selçuk Bayraktar, savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalarla birçok ödül kazanmıştır. 2019 yılında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde "En İyi İşletme Ödülü"ne layık görülmüştür. Ayrıca, Bayraktar TB2'nin başarılı operasyonlarından dolayı 2020 yılında kendisi ve Baykar Savunma'ya "Cumhurbaşkanlığı İstiklal Madalyası" verilmiştir.

Bayraktar aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek sivil uzay üssü olan Bursa Uzay İşletme ve Araştırma Merkezi'nin (BURSA-UZAY) kurucuları arasındadır. Uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin gelişmesi için çalışmalarına devam etmektedir.
Selçuk Bayraktar Kimdir? Haberleri
Selçuk Bayraktar


Özetle "Selçuk Bayraktar Kimdir?" sorusuna cevap verecek olursak, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi yazılım mühendisi olduğunu söyleyebiliriz.
Ülkemizde nice Selçuk Bayraktar'ların olması dileğiyle...



Haber (Haber24) | AK SEO (akblog.net)

1 Yorumlar

  1. Selçuk Bayraktar, savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalarla birçok ödül kazanmıştır. 2019 yılında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde "En İyi İşletme Ödülü"ne layık görülmüştür. Ayrıca, Bayraktar TB2'nin başarılı operasyonlarından dolayı 2020 yılında kendisi ve Baykar Savunma'ya "Cumhurbaşkanlığı İstiklal Madalyası" verilmiştir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski