Asya Patent - Marka Tescili Nedir?

Marka Tescili Nedir?

Marka tescili, markaların (logo, amblem, işaret vb.) yasal olarak güvence altına alınması anlamına gelmektedir. Güvence altına almanın nedeni ise; Herhangi bir kişi, kurum tarafından izinsiz olarak kullanmasını engellemektir. Tescil edilen bir marka, sahibinin izni dışında hiçbir şekilde bir başka kişi tarafından kullanılamaz. 3. kişiler bir markayı izinsiz kullanıldığı taktirde hapis cezasına çarptırılır ve para cezasını ödemek zorundadır. Asya Patent, Fikri ve sınaî mülkiyet haklarının korunması ile Türkiye’de ve Yurt dışında Marka, Patent, Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Entegre Devre Topografyaları, Coğrafi İşaretlerin tescilinde, Kalite Belgeleri, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından Gıda Üretim İzinleri, Sanayi Bakanlığından Garanti Belgeleri, ve Barkod işlemleri konusunda gerçek kişi ve ticari işletmelere her biri alanlarında uzman ve deneyimli marka ve patent vekilleri, mühendisler ve uzmanlardan kurulan güçlü ve dinamik kadrosuyla T.C Türk Patent Enstitüsü ( TPE ) nezdinde Marka ve Patent Vekili olarak danışmanlık hizmetleri vermekte ve karşılaşılan sorunlara profesyonel çözümler getirmek amacıyla kurulmuştur.

Marka Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türk patent ve Marka Kurumu üzerinden marka tescili yapmak mümkündür. Başvuru online olarak yapıldığı gibi, belirlenen evraklarla kurumlara giderek de yapılabilir. Eğer ticari bir işlem yapılacaksa marka başvurusu yapılabilir.

Tanınmış Marka Başvurusu

Tüketiciler ve hizmet çevrelerinde tanınması tanınmış marka başvurusu için yeterlidir ancak yine de mevzuata uymak ve belli kriterleri yerine getirmek gerekiyor. Tanınmış Marka başvurusu ile ilgili Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı, 19.11.2003 tarih ve 25294 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5000 sayılı Türk Patent Enstitüsü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun madde 13 (d) bendi uyarınca “İlgili mevzuat hükümlerine göre, markaların tanınmışlık düzeyleri ile ilgili esasların belirlenmesi ve uygulamaya konulması işlemlerini yapmak” ile de görevlendirilmiştir.

Detay bilgi: 



Haber (Haber24) | AK SEO (akblog.net)

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski