Devlet Kobi Destekleri Yararlanmak

TÜBİTAK KOBİ desteği 1 milyon 200 bin liraya çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı'nda KOBİ'lerimize projeleri için 600 bin liraya kadar verdiğimiz desteği 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.
TÜBİTAK KOBİ desteği 1 milyon 200 bin liraya çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Belde Mahallesi Barış Bulvarı Kültür Turizm İl Müdürlüğü Merkezinde toplu açılış ve Güneydoğu Anadolu Projeleri (GAP) imza törenine katıldı.

Bakan Varank, gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değerli girişimlere dönüştürmeleri için TÜBİTAK aracılığıyla Bireysel Genç Girişimci programını yürüttüklerini anımsattı.

Bugüne kadar programdan faydalanan genç girişimcilere 200 bin liraya kadar destek sağladıklarını söyleyen Varank, TÜBİTAK BİGG çerçevesinde genç girişimcilere yönelik destek miktarını yüzde 125 artırarak 450 bin liraya çıkarttıklarının müjdesini verdi.

KOBİ’lere verilen destek iki katına çıkıyor

Bu sayede gençlerin girişimlerini çok daha kolay ve etkin şekilde hayata geçirebileceğini belirten Varank şöyle devam etti:

“Ben bu bayram müjdesinin tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Batman genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu program onlar için adeta biçilmiş kaftan. Bunun yanında bir müjdemiz daha var. Diyelim ki bir şirketiniz var ve AR-GE yapmak istiyorsunuz. İşte bu noktada devreye TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı giriyor. Bu programda KOBİ’lerimiz projeleri için 600 bin liraya kadar verdiğimiz desteği de iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz. Bu müjdemiz de tüm KOBİ’lerimize hayırlı olsun. Burada söylemek istediğim şu: Siz bir adım atın, biz gerisi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Birlikte, tüm bölgelerimizle, tüm şehirlerimizle ülkemizi hak ettiği seviyeye ulaştıracağız."
Kaynak: TRT
 --------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski