Afganistan'da bombalı saldırılar: En az 9 ölü

Afganistan'da bombalı saldırılar: En az 9 ölü



Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde iki ayrı minibüste meydana gelen patlamada en az dokuz kişinin öldüğünü söyledi.

Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinden bu yana halka açık saldırıların sayısı azaldı. Ancak, IŞİD militanları "sapkın" olarak nitelediği Şii Müslümanları hedef almaya devam etti.

Belh vilayet polis sözcüsü Asif Veziri, patlamaların Mazar-ı Şerif'in farklı bölgelerinde birbirinden dakikalar içinde meydana geldiğini belirterek,"Hedefler Şii yolcular gibi görünüyor. Afganistan'ın düşmanları, halkımız arasında gerilim ve bölünme yaratıyor" dedi. 

Patlamalarda 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Olayı henüz bir grup üstlenmedi. 

Patlamalar, Mezar-ı Şerif'teki bir Şii camisine düzenlenen ölümcül bombalı saldırıda en az 12 öldürülmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasından birkaç gün sonra yaşandı. 

Geçen hafta kuzeydeki Kunduz kentinde başka bir camiye düzenlenen ayrı bir bombalı saldırı, Sufi cemaatini hedef aldı ve Cuma namazında en az 36 kişiyi öldürdü.

Şii Müslümanları da hedef alan başka bir saldırıda, Kabil'de bir okulda iki bomba patlatılarak altı öğrenci öldü.

Mezar-ı Şerif'teki cami saldırısını cihatçı IŞİD'in bir kolu olan IŞİD-Horasan üstlendi, ancak Kunduz'daki bombalı saldırıyı şimdiye kadar hiçbir grup üstlenmedi.

Çoğunlukla Hazara etnik azınlık topluluğundan olan Şii Afganlar, Afganistan'ın 38 milyonluk nüfusunun yüzde 10 ila 20'sini oluşturuyor.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski