23 Nisan yurtta coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü, tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

TBMM'nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Haydar Akar, Nimetullah Erdoğmuş, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Özer öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'deki ilk törene Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve 81 ilden gelen çocuklar katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Özer, deftere şunları yazdı:

Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıl dönümünde 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusu ve gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. Açıldığı o kutlu andan bu güne dek Gazi Meclisimiz bağımsızlığımızın ve beraberliğimizin en mühim simgesi olmuştur. Bu müstesna günün bir bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi milletimizin mevcudiyet ve istikbalinin gelecek kuşaklara emaneti anlamına gelmektedir.

Bizler de üzerimize aldığımız sorumluluğun bilincinde evlatlarımızı dünyadaki yaşıtları ile eşit şekilde donatmak gayesi ve gayretindeyiz. Milli mukeddaratımızı aydınlık yarınlara ulaştıracak olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi bilen vatanını, milletini, ailesini canı gönülden seven milli iradenin gücü ve önemine inanan nesiller olarak yetişmesi çabasındayız. İnsanımıza ve insanlığa hizmeti her zaman fazilet sayan gençlik sizin emanetinizi taşımaya layık bir nesil olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini kesintiye uğratmadan devam ettirmiş olmanın ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında tekrar okullarımızda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği ilkemiz doğrultusunda memleketimizin her köşesindeki evlatlarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zatı alinizin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve milli hakimiyetin yüce Meclisimize verildiği bu anlamlı günü büyük bir gururla kutluyoruz ruhunuz şad olsun. 

Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Bakan Özer, bayramını kutladığı öğrencilerle bir süre sohbet etti.
--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: trthaber

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski