Zelenski'den savaş açıklaması

Zelenski'den savaş açıklaması: Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir



Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna lideri Zelenski, Rus ordusunun Ukrayna'da eşi benzeri görülmemiş kayıplar yaşadığının altını çizerek, "Bu, Rus ordusuna on yıllardır vurulan en büyük darbedir. Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, düzenlediği basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"BİNLERCE ASKERLE KİEV'E GİRMEYİ PLANLIYORLAR"


Rus ordusunun Kiev'e girme ihtimalini değerlendiren Zelenski, "Şu anda Rusya mobilize ettiği binlerce askeri ve tankıyla gelirse Kiev'e girecekler. Biz bunu anlıyoruz. Eğer halı bombardımanı yaparak bu bölgenin tüm tarihi hafızasını, Kiev Knezliği ve Avrupa tarihini silmek istiyorlarsa Kiev'e girecekler." diye konuştu.

"UKRAYNA'DA DOST BULAMAYACAKLAR"


Zelenski, Rusya'nın bu durumda Ukrayna topraklarında asla bir "dost" bulamayacağına işaret ederek, "Amaç buysa buyursunlar gelsinler. Ancak bu durumda düşmanın bu topraklarda kendi başına, bizsiz yaşaması gerekecek, aramızda kesinlikle arkadaş bulamayacaklar." dedi.

"ANCAK HEPİMİZ YOK OLURSAK KİEV'E GİRERLER"


Rus ordusuna önemli zararlar verdiklerinin altını çizen Zelenski, "Rusya Ukrayna'da eşi görülmemiş kayıplar yaşadı. Bu, Rus ordusuna on yıllardır vurulan en büyük darbedir. Savaşın başlamasından bu yana düşmanın 31 tabur-taktik grubu etkisiz bırakıldı. Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir." ifadelerini kullandı.




--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: Sondakika

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski